Cum să faci pe cineva să se simtă special, iubit și important

Cum ajungi acolo? Trebuie doar să…
1. Spune-le.

Serios, când ai spus ultima oară cuiva cât de mult îți pasă de el și îl iubești?

Este atât de plăcut să aud asta de la cineva.

Dacă vi se pare că acest tip de lucru este prea moale, nu trebuie să fie.

Poate fi la fel de simplu ca „Sunt foarte recunoscător că te am în viața mea” sau „Ești o prietenă/mamă/iubit atât de bună”.

2. Imbratiseaza-le.

Îmbrățișările nu se vor demoda niciodată.

O îmbrățișare bună este o modalitate mai bună de a-ți exprima sentimentele decât cântecele de dragoste sau poeziile din inimă.

Îmbrățișarea pe cineva în mod corespunzător pentru o lungă perioadă de timp poate crea un moment special.

Se spune: „Contezi profund și prețuiesc întreaga ta ființă ca persoană”.
3. Complementează-le.

Acest lucru poate fi dificil pentru că nu doriți să exagerați, dar complimentarea celor dragi este o modalitate minunată de a-i face să se simtă speciali.

Nu trebuie să o faci în fiecare zi, dar e frumos când oamenii observă că ai făcut un efort și te-ai tuns.

Oferă-le senzația caldă de neclaritate pe care o ai când cineva apreciază cu adevărat ceea ce ai făcut.

Păstrează autenticitatea. Cu toate acestea, dacă ești complimentat prea des, se poate simți că nu vorbesc serios.

Este important să fii sincer, nu doar să spui ceva pentru că pare amuzant. Oamenii vor vedea rapid prin asta! Nu vor crede că ești necinstit.
4. Este evident în gesturile tale

Uneori, un simplu gest poate face o mare diferență în a arăta cuiva cât de mult îl prețuiești.

Oferirea de cadouri bine gândite este o modalitate excelentă de a face pe cineva să se simtă special. Nu trebuie să cheltuiți mulți bani pe acest cadou!

Ascultarea celor dragi si observarea detaliilor importante (cum ar fi dulciurile lor preferate, faptul ca li s-a pierdut incarcatorul de telefon) te pot ajuta sa ii surprinzi cu ceva de care au cu adevarat nevoie sau ii va inveseli.

Ești adeptul livrărilor neașteptate de la supermarket sau de la pachet? Vă putem garanta că este unul dintre cele mai memorabile sentimente.

Trimite un cadou surpriză unei persoane dragi comandând mâncare livrată acasă. Puteți comanda pizza pentru ei dacă tocmai au postat pe Facebook că sunt nefericiți și singuri.

(Verificați subtil dacă sunt încă acasă, trimițându-le un mesaj pentru a se întreba despre ziua lor – nu doriți ca pizza să se piardă…)

Cadourile nu trebuie să fie neapărat scumpe. Este o modalitate grozavă de a arăta apreciere făcând ceva singur.

Gândiți-vă la ceea ce sunteți cel mai priceput și oferiți persoanei iubite o felicitare lucrată manual, prăjituri de casă sau o eșarfă pe care ați tricotat-o.

Vă va arăta că vă pasă de ei și că vă puneți inima în asta.

Casetele de mixare pot fi puțin demodate, dar realizarea unui playlist pentru a ajuta pe cineva care trece prin momente dificile arată compasiune și sprijin.

Oferă cuiva șansa de a se simți cu adevărat special.

5. Vei fi recompensat pentru munca ta grea.

Petreceți ceva timp cu cei pe care îi iubiți.

Ar putea fi la fel de simplu ca să faci efort fizic să-i întâlnești des.

Puteți seta un memento pe smartphone-ul dvs. pentru a vă reaminti să vă sunați părinții în fiecare săptămână.

Ar putea fi vorba și despre a avea răbdare cu o persoană iubită care trece prin momente dificile – chiar dacă înseamnă să stai jos și să-l asculți repetat mereu aceleași lucruri.

Lasă-i pe cei la care îți pasă să știe cât de mult îi prețuiești și de ce nu vei ezita să le acorzi prioritate față de alte lucruri.

Poate fi foarte supărător să găsești pe cineva la care îți pasă, fiind „prea ocupat” să te viziteze. Acest lucru te poate face să te simți neapreciat și respins.

Ține cont de acele sentimente și încearcă să-i împiedici pe cei dragi să simtă la fel. Dacă ești rănit și ajungi să faci pe cineva să se simtă așa, cere-ți scuze și asigură-l că îți pasă.
6. Ascultă cu urechea deschisă

Uneori, doar ascultarea poate fi suficientă. Poate face o mare diferență în ceea ce simte cineva pe care îl iubești atunci când trece printr-o perioadă dificilă.

Spune-le să te sune și că ești disponibil să le asculți răzvrătirile sau lacrimile. Dacă sunt aproape, vizitați-i des și permiteți-le să-și evacueze toate grijile.

Ascultă chiar dacă nu trec printr-o perioadă dificilă. A fi activ în viața unei persoane dragi este o modalitate excelentă de a-ți arăta dragostea. Ascultarea a ceea ce se întâmplă cu ei este, de asemenea, o parte bună.

7. Demonstrează interes.

Aceasta este o modalitate grozavă de a asculta și de a o duce la următorul nivel. Reacționând la ceea ce se spune, arată că ești interesat de subiect și că îți pasă.

Te simți special când cineva se interesează activ în viața ta. A avea pe cineva căruia să-ți împărtășești știrile te face să te simți iubit.

Întrebați-i despre hobby-urile lor, clubul lor preferat și jobul lor actual. Întrebați și despre lucrurile rele. Este o modalitate de a arăta că ești acolo pentru ei.

Oamenilor le este frică să vorbească despre lucrurile negative, așa că evită. Ei vor vedea cât de important ești tu, arătând interes pentru toate aspectele vieții lor.
8. Continuați să urmăriți.

Este grozav să petreci timp cu cei la care îți pasă. Dar este și ușor de urmărit.

Lucrurile mici sunt cele care fac o mare diferență. Așa că începe să observi ce se întâmplă în viața celor dragi.

Puteți seta un memento în calendar pentru a-i reaminti prietenului dvs. să se înregistreze cu o zi înainte ca prietenul său să înceapă la serviciu. Acest lucru îi va ajuta să se simtă apreciați.

Este o modalitate minunată de a-ți arăta dragostea trimițând un mesaj după ce te-ai întâlnit cu o persoană iubită. Există ceva mai bun decât să mergi acasă de la o întâlnire cu o cafea cu un prieten pentru a găsi un mesaj care să spună „A fost grozav să te văd, să mergem din nou în curând!”

9. Crede în ele.

Uneori poate fi dificil să crezi în tine. Mulți oameni nu cred în ei înșiși. Poate face o diferență în încrederea unei persoane ca cineva să-și exprime credința în ea.

Poți ajuta pe cineva să se simtă special, anunțându-i că crezi în el.

Fii majoreta lor atunci când se confruntă cu anxietatea. Sunt pe cale să înceapă un loc de muncă? Trimite-le o carte de noroc cu un mesaj.

De asemenea, le puteți cumpăra ceva mic pentru birou sau o parte din hainele lor de lucru (gândiți-vă la o cravată sau o clemă de păr) pentru a le aminti că vă gândiți la ei.
10. Încurajați-i să-și atingă visele și obiectivele.

Cu toții putem ajuta pe cineva pe care-l iubim să-și atingă visele și aspirațiile. Putem fi cel mai mare susținător al lor și îi putem încuraja dincolo de zona lor de confort pentru a realiza ceea ce își doresc în viață.

Cum ar putea arăta? S-ar putea să-i dai un impuls prietenului sau partenerului tău atunci când continuă să spună cum vor să-și părăsească locul de muncă și să-și înceapă propria afacere.

S-ar putea să încercați să-i asigurați că aceasta este o decizie bună. Deși nu trebuie să minți și să le spui că nu există riscuri, le poți reaminti faptul că aproape toate lucrurile implică riscuri. Cu toate acestea, vor regreta că nu și-au asumat acest risc.

Aceasta poate include acordarea de sprijin practic, cum ar fi asistență financiară (în cazul unui soț sau al unui membru apropiat al familiei), în timp ce aceștia se pun în funcțiune.

De asemenea, îi poți ajuta cu obiectivele de călătorie sau sportive.

11. Sărbătorește-le realizările.

Este grozav să obții în sfârșit ceea ce ți-ai dorit întotdeauna. Este și mai plină de satisfacții să ai pe cineva cu care să sărbătorești cu tine când atingi acel obiectiv.

Poți fi acea persoană. Poți să te bucuri de succesul lor și să fii fericit pentru ei.

Succesul este adesea obținut după ani de muncă grea. Îi poți ajuta să se simtă mai bine cu ei înșiși recunoscând cât de mult au muncit pentru a ajunge aici.

De asemenea, îi vei spune cât de mult prețuiești succesul lor alegând să sărbătorești alături de tine
12. Fii deschis față de ei.

Oamenii nu sunt dispuși să vorbească deschis cu nimeni. Oamenii se deschid doar către oamenii în care au încredere și de care se simt aproape. Permițând cuiva să vă vadă vulnerabilitatea și având încredere în el, vă arătați apropierea și încrederea.

Acesta este un mod de a le spune că tu și partenerul tău ai o relație mai profundă și mai valoroasă decât a fi doar cunoștințe.

Dacă vrei, împărtășește-ți emoțiile, fricile, visele, amintirile și chiar secretele tale.

Aceste tipuri de conversații profunde și semnificative îi pot face pe oameni să se simtă mai demni de încrederea ta. Ei vor putea vedea că nu te deranjează să te pui în pericol și că ești dispus să împărtășești aceste cunoștințe cu alții.

13. Cere-le părerea lor.

Oamenilor le place să se simtă valoroși. A ajuta pe alții este un sentiment firesc. Oferă sens și favorizează conexiunea.

Dacă vrei să faci pe cineva să se simtă special, ar trebui să te bazezi pe el pentru sfaturi sau ajutor.

Cereți-le părerea asupra unui subiect. Cere-le să-ți arate cum să faci ceva ce nu știi. Cere-le să te ajute cu sarcini prea dificile.

Majoritatea oamenilor vă vor obliga când le veți cere să facă ceva grozav. Tu și colegul tău de serviciu te vei simți grozav când faci ceva bun pentru ei.
14. Suntem recunoscători.

Fii atent când mulțumești cuiva pentru că te-a ajutat, chiar dacă este într-un mod mic. Nu trebuie să spui doar „mulțumesc” când te-au ajutat în vreun fel.

Vă puteți exprima aprecierea pentru lucrurile mărunte spunând „Mulțumesc!”

Trimite-le un card și cumpără-le cadouri. Fii acolo pentru a-i ajuta atunci când au nevoie.

Este uimitor cum recunoștința poate face pe cineva să se simtă grozav despre sine.

15. Fă-o din când în când.

Fă ceva mare pentru cineva special din viața ta, fie că este un prieten, partener sau membru al familiei care a făcut ceva extraordinar pentru tine (cum ar fi donarea unui Organ).

Luați-i într-o escapadă de weekend sau duceți-i la o cină plăcută. Sau gătiți-le acasă o masă la lumina lumânărilor. De asemenea, îi puteți surprinde cu un răsfăț sau o experiență specială pe care le vor iubi.

Aceste lucruri nu ar trebui rezervate pentru ocazii speciale. Nu trebuie să faci din aceasta o ocazie specială, cum ar fi o zi de naștere sau o aniversare, pentru a arăta cuiva cât de mult îl apreciezi și cât de recunoscător te simți că îl ai în viața ta.
16. Ei pot avea grijă de nevoile tale atunci când tu nu ești acolo.

Este un lucru bun să ai încredere în altcineva că va avea grijă de tine atunci când ești atât de bolnav încât nu poți să faci sarcini de bază pentru tine.

Ar putea părea dificil pentru ei, dar se vor simți importanți în viața ta și vor fi acolo să te ajute atunci când treci prin lupte reale.

S-ar putea să nu vrea să fie o persoană semnificativă în viața ta, dar s-ar putea să le deranjeze dacă alegi să-i ajuți. Ei vor să fie acolo pentru a ajuta. Ei au cea mai mare încredere în tine. Vor să fie siguri că legătura dvs. este cu adevărat specială.

Când sunteți bolnav sau incapabil, luați în considerare cine vă poate ajuta. Luați în considerare cei mai apropiați inimii tale.

Articole recomandate